expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Wednesday, August 3, 2016

Wind Orchestra SBP ke 18: Day 1

Assalamualaikum...

Ingat entri lepas pasal Wind Orchestra? Aku dapat apply leave dan hari ni dengan gigihnya aku merempit dari Puchong ke Bangi untuk menyaksikan pusingan awal Wind Orchestra SBP kali ke 18 tahun ni.  Hehehe...

Untuk hari ni ada 2 divisyen.  Pada sebelah pagi sekolah yang bertanding untuk Divisyen 2 memulakan saingan. Sebelah petang pulak 4 sekolah daripada Divisyen 1 bertanding.  Saingan akan diteruskan esok (4 Ogos) untuk sekolah daripada Divisyen 1 yang belum bertanding.

By the way,  entri ni bukan untuk mengulas kualiti persembahan mereka sebab aku tak layak langsung menilai.  Haha.

Untuk Divisyen 2 , Sekolah yang bertanding dan lagu yang dipersembahkan ialah:

1) SMK Tinggi Perempuan Melaka, Bandar Melaka
     - Jackson Lake Overture
     - Pulangkan

2) Sekolah Menengah Sains Kota Tinggi, Johor
     - Pirates Of The Caribbean
     - P. Ramlee Medley

3) Sekolah Sains Sultan Haji Ahmad Shah, Pekan, Pahang
     - Ulik Inai Overture
     - Di Dalam Sepi

4) Sekolah Menengah Sains Tun Syed Sheh Shahabudin, Bukit Mertajam, Pulau Pinang
     - Ascentium
     - Hakikat Sebuah Cinta

5) Sekolah Menengah Sains Tunku Jaafar, Kuala Pilah, Negeri Sembilan
     - Terakhir
     - Queen Of Dolomites

Keputusan untuk Divisyen 2 terus diumumkan selepas itu.  Maka inilah keputusan hakim:

Emas (Naik Divisyen 1 (?))
Sekolah Menengah Sains Tun Syed Sheh Shahabudin

Perak
Sekolah Menengah Sains Kota Tinggi

Gangsa
1) SMK Tinggi Perempuan Melaka
2) Sekolah Menengah Sains Sultan Haji Ahmad Shah
3) Sekolah Menengah Sains Tunku Jaafar

Pertandingan disambung petangnya dengan 4 buah sekolah daripada Divisyen 1 bertanding:

1) Sekolah Menengah Sains Raja Tun Azlan Shah, Taiping, Perak
     - Arabian Dances
     - Irama Medley Melayu

2) Sekolah Menengah Sains Sultan Mahmud, Kuala Terengganu, Terengganu
     - The Path Tenma
     - Jingli Nona

3) Sekolah Seri Puteri, Cyberjaya
     - Rangkaian Lagu-Lagu Melayu
     - Russian Christmas Music

4) Sekolah Menengah Sultan Abdul Halim, Jitra, Kedah
     - Lelaki Ini
     - Perseus

Saingan Divisyen 1 mesti sengit.  Hari ni SSP bolehlah aku gelarkan team celebrity lepas kejayaan diorang kat Los Angeles aritu.  Alah yang diorang wefie ramai ramai dengan Yuna tu.  Cuma lagu kedua diorang dipendekkan.  Rasa pelik sikit. Kekangan masa memang mengganggu. Tapi persembahan mantap.

Esok sekolah aku (SDAR)  pulak bertanding.  Aku tak sabar tunggu esok. Hehe...

P/s: 1) kalau salah tajuk lagu or salah eja nama sekolah bagitahu lah.  Hehe
       2) SMK Tinggi Perempuan Melaka bukan SBP. Sekolah ni Sekolah Kluster

2 comments:

Jefri said...

Hello. Aku sekolah pprt felda mana tahu nama canggih sekolah ni. Bagi la nama daerah sekolah sekali! *hentak keyboard

IQBAL ZARIN said...

Google je lah. Aku nak cari tp malas. Muahahaha.... Tak pun esok update. Wakakaka

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics