expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Saturday, November 15, 2014

Kembali Semula

Assalamualaikum...

Aku dah lama tak berblog. Dah kerja ni memang tak de masa nak jenguk blog.

Rasanya dah nak dekat setahun lebih jugak aku tak jenguk. Tapi blog ini masih dikunjungi. Terutama budak sekolah yang panas hati dengan entri blog aku yang kutuk KPOP. Eh salah. Kutuk diorang budak sekolah yang dah miang nak kahwin dengan jambu jambu KPOP and whatsoever. Pergi baca buku lah. Aku sampai malas nak layan. Haha..

Sebelum itu, jangan nak jadi bodoh sangat nak kaitkan penulisan aku dengan tempat aku belajar. Aku ialah aku. Tempat aku belajar tak de kaitan dengan penulisan aku sama ada aku bersopan atau kurang ajar. So leave it kalau sakit buntut. Faham kan? Unless BM PMR (atau PT3) ko fail. Haha...

Oh. Dan satu lagi. Terima kasih kepada bakal-bakal pencari kerja yang nyaris ditipu oleh MELAYU sendiri. Real Ingenious, Dynamic Wise, Premier Podium, lepas tu ape entah lagi syarikat FOREX SCAM yang akan tertubuh bila diorang dah tutup. Malang sekali kenapa penipu penipu tu masih bebas berdagang dan menipu para-para graduan yang berniat baik nak bekerja, cari duit, bina hidup baru.

Untuk koramg yang nyaris ditipu lepas membaca entri tersebut, aku gembira dapat membantu korang sebelum korang ditipu dan mengalami kerugian yang banyak. Bagi yang dah rugi, takziah aku ucapkan. Jadikan ia pengalaman hidup dan usah rasa terkesan sebab korang dah rugi banyak. KJerja boleh dicari. Duit pun boleh dicari. Usahalah sekuat mungkin.

*Mungkin kita boleh buat grup di Facebook untuk berkongsi pengalaman dan seterusnya membantu orang diluar sana daripada terus ditipu. Tak pun kita boleh pergi ke pejabat operasi diorang untuk heret diorang ke muka pengadilan. :)

Ok lah itu saja. Blog ni takkan diabaikan. Andai ada masa aku akan cuba update sekerap mungkin. Daa~

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics