expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Monday, January 14, 2013

GCAP : Day 1

Assalamualaikum...

Lama tak online apatah lagi update blog. Haha... Baiklah. Aku sekarang sedang mengikuti program yang diberi nama Graduate Career Accelerated Program atau pendeknya GCAP. Oleh sebab aku belum mula kelas lagi, eloklah aku explain apa itu GCAP ni.

GCAP ni program untuk memantapkan lagi skil-skil yang diperlukan untuk mempersiapkan diri kita dalam menempuh alam pekerjaan. Macam skil berbahasa Inggeris, skil berkomunikasi, etc. Program ini khas untuk fresh graduate yang pointer dalam area 2.30 ke 3.00 dan masih tak bekerja. Aku pun tak tahu pasal program ni sebab aku menunggu satu lagi program yang lebih kurang macam GCAP ni iaitu GEMS. Tapi tak dipanggil-panggil pun. GCAP ni pun kosmet aku yang rekemen kat aku. Untuk lebih penerangan, korang google je lah. Haha...

Untuk hari pertama ni, macam biasa aku gerak dari rumah kakak aku kat Puchong tu. Naik Rapid U60 sampai KL Sentral then naik LRT sampai KLCC. Tempat yang dia suruh datang tu kat Menara TA. Belakang BSN katanya. Daftar semua apa yang patut. Dah selesai, aku dengar taklimat. Taklimat ni pasal penerangan tentang program ni lah. Dikendalikan oleh Uncle Vernon. (Dia suruh panggil UNCLE sebab senang dia tak nak behave katanya). Sempat jugak dia ajar movement sambil cakap "I love Mama, I love Papa". Kind of childlish tapi seronok dalam diam. Haha. Katanya nak buat flashmob kat KLCC nanti. Err~

Habis taklimat tu, another urusetia tadi kumpulkan peserta-peserta yang perlukan penginapan sepanjang program ini berlangsung. Aku la tu. Ada dalam 20 orang semuanya. Kami semua dihantar ke Semenyih. Amboi jauhnya dari KL!!! Aku ambil masa lama untuk digest jauh mana Semenyih tu. Rupanya di Kajang jugak. Tak de la jauh sangat kalau fikirkan jarak UKM ke rumah kakak aku tu. Hahaha...

Pendek cerita, kami ditempatkan di Mara Japan Industrial Institute. Kat sinilah kami akan menghadiri kelas dan menginap. Buat masa ni semuanya okay kecuali WiFi yang teramat siput. UKMJaring pun kalah.

Untuk hari pertama ni, itu je lah yang aku sempat update sebagai entri pertama di tahun 2013. InsyaALLAH sepanjang 6 minggu aku menjalani program ni, aku akan cuba update pasal program ni sebab katanya seronok dan bermanfaat untuk diri kita. :D

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics