expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Thursday, June 14, 2012

Sardin Mentah

Assalamualaikum...

Exam pagi tadi adalah exam paling lahanat pernah aku jawab. Aku benci kertas pagi tadi. Perancangan dan Pengawalan Aktuari. Sia-sia tak tidur malam menghafal lepas tu dalam dewan langsung otak kehilangan memori. Vangang. Bak kata Johan Raja Lawak. Grr...

Tuhan tolong lembutkan hati lecturer itu...

Oh. Kebiasaannya akibat tensen stadi, perut akan lapar. Perut meminta-minta diisi makanan. Tekak aku ni asyik nak sardin je. Maka gigihlah google resipi sardin yang mudah dan tak memerlukan masak memasak ni. Dah jumpa, teruslah ke kedai berdekatan membeli barang keperluan.

Klentang klentung, pung pang pung pang, siap jugak sardin mentah versi hostel. Hehe...

Semua tau kot buat macam mana. Share gambar je lah bagaimana pembikinannya.


Aku guna limau kasturi 2 bijik (masam dia sedap. bau pun wangi), cili padi dalam 7 biji, bawang besar sebiji. 


Of course kena ada sardin. Kalau tak de bukanlah namanya Sardin Mentah. :D


Hiris kasar-kasar cili padi dengan bawang besar tu.

Lepas tu, keluarkan isi sardin, perah limau, campurlah barang hirisan tu. Lepas tu, PUFFF!!!!


Siap sudah Sardin Mentah...


Makan dengan nasi panas + telur dadar beli kat kafe kolej. Nyum!!

Terisi sudah perut aku. Kenyang Alhamdulillah. Hehe...

~sambung buat tesis~

Wednesday, June 13, 2012

Meme Comic 7: Setiap kali Exam

Assalamualaikum...

Ini berlaku setiap kali exam. Lebih-lebih lagi kalau kau pelajar Matematik di universiti. Haha...


Betul tak? Leulz~

~Esok ada paper lagi~

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics