expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Wednesday, February 29, 2012

Tak Suka Gemuk... Tapi Suka Makan

Assalamualaikum~

Lama pulak tak menaip entri. Sempena hari lompat ni (29 Februari 2012), maka eloklah aku berceloteh sebentar. Ye dak?

Jeles betul bila tengok badan macam ni:


JANGAN FIKIR BUKAN BUKAN! :P

Lepas tu tengok badan sendiri. Alamak... Nak jugak kurus, ada six pack itu. Tapi sekarang ni tengok perut balik, macam susah je.

Ah, sedangkan Adele mampu kurus semula, ni kan aku! Oyeah!!!

Lagipun mempunyai lemak yang banyak itu berbahaya.

Aku selalu tonton Man vs Food kat channel 707.


Perkenalkan Adam Richman.


A normal person with a huge appetite. Kata beliaulah. Selalu tengok dia dalam rancangan tu sedang jalan-jalan cari makan kat restoran-restoran kat sekitar Amerika. Lepas tu di hujung rancangan dia akan bertanding untuk menghabiskan makanan dalam saiz yang agak besar dan mustahil untuk dihabiskan oleh manusia biasa dalam masa yang ditetapkan.


Kau mampu melantak burger gergasi ni sorang-sorang?

Dalam masa yang sama, aku geleng kepala jugak. Sudahlah restoran yang dilawati tu jual makanan yang mostly jenis fast food. Berlemak, bergula, berkalori tinggi. Dengan dia ni kalau cabaran makan tu tak nak besar pulak saiznya. Macam burger tu. Ni mahu berjuta kalori terkandung. Dengan melantak sorang-sorang.
Tersumbat salur darah aku melihatnya. :P Dah la dia ni saiz pun agak gemuk jugak.

Memang sedap kalau dapat makan makanan berkalori tinggi ni. Tapi kalau selalu je makan, memang tak lama lagi berkunjunglah diabetes, darah tinggi, sakit jantung dan sebagainya.

Patutlah 9GAG stereotaipkan Orang Amerika dengan masalah kegemukan. Tengoklah lambakan restorannya.


Aku pun takut satu hari nanti aku kena semua penyakit kegemukan ni. Tak guna dah hidup macam tu. Masa muda sedap la melantak tak ingat dunia. Bila tua nanti baru menangis.

Eii takut.. Nak kurus. Kalau duit PTPTN aku dapat sem ni, adalah sikit portion untuk usaha menguruskan badan.

Mohon pengedar-pengedar Jusmate dan Herbalife tak spam komen entri saya. HAHAHA~

Thursday, February 23, 2012

Entri Ucapan Tahniah Perkahwinan Lisa Surihani dan Yusry KRU

Assalamualaikum...

Sekadar ingin mengucapkan tahniah buat Lisa Surihani yang telah pun rasmi bergelar isteri kepada Yusry KRU.
Semoga perkahwinan ini berkekalan sehingga ke anak cucu. Tak mo dah cerai berai. Harapnya jodoh berkekalan sampai bila-bila.

Sedikit gambar perkahwinan Lisa dan Yusry.


Eh ni gambar imaginary Faiz Tapit! Silap upload! Haha~


Credit untuk OhBulan.com.

~Cantik Lisa Surihani. :D~

Bila Facebook Apps Bagi Aku Nasihat

Assalamualaikum~

Lately aku sangat down dengan diri aku. Haih~

Sekali masa suka-suka main Facebook Apps yang satu ni, dia bagi aku nasihat pulak.


Balance Your Life.

Baiklah. Aku cuba seimbangkan hidup aku yang agak kucar kacir ni.

Don't Let The Pressures Get To You

Tekanan aku sekarang banyak sangat. Aku cuba untuk tak membiarkan tekanan ni mempengaruhi aku.

Arrange Your Schedule Better

Maknanya aku kena buat jadual harian hidup macam masa kanak-kanak dulu? Kalau perlu aku buatlah~

New Opputurnities May Come Knocking At Your Door

Aku menunggu saat itu. Buat masa ni peluang tu pergi kat orang lain dan tak pernah datang ke arah aku. So sad~

Pandai pulak benda-benda macam ni baca minda aku. Macam tau-tau je apa yang berlaku kat aku sekarang ni.

~down~

Wednesday, February 22, 2012

Asyik Nak Kutuk Dunia Hiburan Malaysia Je Aku Ni

Assalamualaikum~

Dulu aku gebang yang aku benci Astro. Mahal, tak de siaran bila hujan, dan sebagainya. Tapi bila dah ada kat rumah, maka aku pun kurang menghadap laptop. Pastinya leka menonton AXN, DIVA, AFC dan channel yang bernombor 70_.

RIA? PRIMA? TV3? Maaflah, memang kurang berminat. Nanti aku terangkan.

Sejak Astro ada di rumah aku, Memang hiburan Malaysia sendiri aku dah tak layan. Otak aku sudahpun berkiblatkan Barat dalam bab hiburan ni. Bila tengok series, rancangan realiti, drama, sitkom dan sebagainya, aku pun berangan. "Kalaulah boleh di adaptasi kat Malaysia..."

Tapi stop berangan bila memikirkan kekangan yang wujud kat Malaysia ni. Contohnya, rancangan Big Brother.


Laki perempuan duduk dalam satu rumah bebas buat apa-apa. Kita di Malaysia tak boleh nak adaptasi rancangan macam  ni sebab budaya di Malaysia tak menganjurkan cara hidup bebas. Tambah-tambah lagi umat Islam di Malaysia ni. Lagilah tak boleh. Mungkin lah kalau nak buat jugak untuk non Muslim. Tak boleh tayang jugak. Melanggar norma dan adab Timur katanya.

Running Man? Femes sekarang ni.


Gamaknya sesuai tak kalau diadaptasi di Malaysia? Pandangan peribadi aku sendiri, tak sesuai. Rasa pelik pun ada. Lagipun artis kat Malaysia ni ramai yang bermusuhan sesama sendiri. Buatnya nanti bersama dalam satu rancangan. Mampu ke jadi profesional? Entah. Tak tau la.

Cukup pasal adaptasi. Sekarang aku cerita kenapa aku tak berminat dengan RIA, PRIMA dan saluran Malaysia.

Selalu tengok cerita macam CSI, Blue Bloods, Leverage dan sebagainya membuatkan aku kagum dengan otak orang Amerika sebab tema cerita yang unik, menarik dan pelbagai. Resipi untuk aku melekat depan TV.

Lepas tu aku pandang Malaysia. Drama Malaysia. Asyik-asyik temanya kejar tender tanah berjuta-juta. Konflik dalam pejabat. Kejar kuasa. Yang cerita seram tak habis-habis dengan santau, bomoh, lepas tu panggil ustaz halau hantu.

Contoh cerita kejar tender juta-juta
Menyampah aku. Director kat Malaysia ni tak boleh kreatif lagi ke? Suka sangat stereotaip.

Dalam banyak drama Melayu ni, yang bagusnya sikit je. Macam Juvana. Menarik jugak sebab lain dari yang lain. Spa-Q pun bagus. Tu je lah yang menarik minat aku.

Paling tak boleh blah bila mak aku sendiri kalau dok nasihat aku pakai ayat drama Melayu. Dah la mak aku ni peminat no 1 Yusuf Haslam. Drama dia tak pernah miss tengok. Kang bila dia bebel aku guna dialog drama Yusuf Haslam, aku dari jadi insaf jadi meluat. Teruslah aku cakap "tak payah berdrama sangat lah mak." Haha~

Mengkritik tu mudah. Cubalah buat drama sendiri. Tengok bagus ke tidak.

Gitu hah kena paku balik. Kalau tak boleh dikutuk macam tu sampai bila tak maju. Aduyainyepunn~

~Kalau langgan Astro Tapi buang channel RIA, PRIMA tak boleh ke?~

Thursday, February 16, 2012

Drama "Aishiteru" dan UKM

Assalamualaikum...

Buat masa sekarang drama bertajuk "Aishiteru" sedang ditayangkan di TV9 setiap Khamis jam 8.30 malam. Masa cuti lepas, lepas makan malam aku terbuntang didepan tv bersama mak aku sambil mengunyah kacang Ngan Yin.


Hai Erin... awak chantek. :D

Dalam drama ni, ada shooting di UKM. Macam kebiasaan mana-mana drama tipikal Melayu, kalau shooting kat universiti, mesti watak tu sedang belajar dalam jurusan sains sosial. Maka itulah shooting drama ni dijalankan di Fakulti Sains Sosial dan Kemanusiaan UKM.

Tapi peliknya, hero ni katanya belajar dalam kos Mechanical Engineering. Awatlah tak shooting kat Fakulti Kejuruteraan tu. Ish.

Dan satu lagi. Katanya beliau sedang menuntut di Universiti Malaya. Tapi suasana, fakulti, dan even hostelnya berasal dari UKM. Apekah??

Sebagai pelajar UKM, aku rasa kelakar sikit tengok cerita ni. Hairan pun ada. UM mengharamkan sebarang shooting drama dilakukan ke?

Tapi aku kena faham jugak. Nama pun drama. Tak perlulah terlalu realistik sangat kan? Tapi aku rasa kelakar sikitlah dengan usaha meng"UM"kan UKM. Haha~

~Santai saja. Tak perlu rage.~

Wednesday, February 15, 2012

Mimpi

Assalamualaikum...

Bila bercuti dari sesi pembelajaran di universiti, maka secara rasminya blog aku ni akan dibiarkan tak berusik. Maka tiada update terbaru. Dan sekarang aku online menggunakan berukben kakak aku. Haha

Oh, lupa. Student UKM sekarang ada yang hepi, ada yang sedih, ada yang marah, dan juga ada yang tak de perasaan. Semua perasaan ni gara-gara result exam dah keluar. Cuba teka perasaan aku.

Ni perasaan aku.


Bukan sebab result aku teruk. Tapi sebab aku tak dapat cek lagi result aku. Ada hutang lagi 500. Mana nak cekau. aku letakkan kesalahan ini kepada unit zakat UKM. Malas cakap banyak. Aku serang unit tu esok. Grr...

Ok. Biasanya pada waktu-waktu gentingmacam ni, masa menunggu keputusan, aku selalu bermimpi pasal result aku. Dan aku tak taulah kebetulan atau apa. Tapi setiap mimpi aku berkenaan result akan menjadi kenyataan.

Aku tak tipu ye. Betul ni. Dulu masa 2nd Year, aku mimpi yang aku fail 3 subjek dan menyebabkan pointer aku peroleh adalah dibawah 1. Yup. 0.97. Dan duit PTPTN aku disekat. Dan apa yang berlaku di realiti, aku hanya fail satu subjek. Tapi keputusan tetap teruk dan menyebabkan PTPTN aku disekat. Hampir-hampirlah dengan mimpi aku tu.

3 hari lepas, mimpi pasal result ni menjengah lagi. Kali ni aku tak clear pasal result aku. Tapi aku yakin aku lulus semua subjek. Dalam mimpi tu je lah. Dan kawan kosmet aku kebetulan ada dalam mimpi aku dan aku tengok dia ada fail satu subjek. Hari ni, pagi tadi dia call aku dan kata kat aku yang dia fail satu subjek. WAW! Tepat betul dengan mimpi aku.

Aku terfikir jugak. Aku ni ada kebolehan istimewa ke? Haha... Merepek je.

Aku harap result aku memuaskan hati aku kali ni. Aku tak mau kena extend.

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics