expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Wednesday, January 26, 2011

Taip UKM keluar apa?

Assalamualaikum...

Terinspirasi dari member aku, Qusyairi. Maka aku nak buat jugak entri ni tapi gambar semua aku ambik sendiri. Tak de kopipes blog orang.

Bila kita guna Google, biasanya kalau kita taip sesuatu perkataan automatik keluar top 5 carian yang tertinggi. Korang dah tengok kan gambar-gambar terdahulu. Kalau taip 'Melayu', apa yang keluar lepas tu. Faham-faham la ye. Haha~

So aku membuat eksperimen terhadap keyword perkataan universiti. Nak jugak tau kan? Jom tengok apa yang keluar.

Tuesday, January 25, 2011

Tagging sekali lagi

Assalamualaikum...

Hari ni nak menjawab tag. Aku telah ditag oleh Bree Van Der Kamp. (Jaga laki kau lah. Sibuk tag aku. :P) Ehh... tu nama Facebook dia. Nama asal, Jefri. Haha~ So, dia tag aku 2 kali okay? Ya a aww~ Jawab sekaligus bagi menjimatkan entri. Takut nanti kena bayar cukai. OPPSSS~

So aku jawab set soalan pertama dahulu.

Monday, January 24, 2011

Lagi konspirasi yahudi ciptaan melayu

Assalamualaikum~

Lama tak hapdet. Almaklumlah masih terbakar hati dengan peristiwa dalam entri lepas. Tindakan susulan bakal aku teruskan. Peduli hape aku. Orang pejabat mintak aku jangan kecoh hal ni. Gi mam sama kamu. Biar orang tahu kamu ni kerjanya suka makan harta anak yatim.

Okay. Sudah.

Sebenarnya, ni hal lama. Aku pun da lama tahu. Tapi aku tak tahu kenapa baru ni kecoh kat Facebook. Sila lihat ayat-ayat dibawah:

Monday, January 17, 2011

Anak yatim macam aku ni selalu kena tindas

Assalamualaikum...

Terasa terus nak update setelah dapat call dari kakak aku. Yes. Relate lah dengan tajuk entri tu. Meh nak share stori.

Yang bukan anak felda mungkin tak tau. Tak pe. Aku stori. Macam ni.

Seingat aku dulu, masa nak masuk universiti, aku ada minta bantuan Felda. Eh, jap. Anak Felda yang dapat masuk universiti ni dapat bantuan untuk lanjutkan pelajaran la kiranya. Sorang dapat seribu. Aku dengan lagi 13 orang baya-baya aku mintak la masa tu.

Sunday, January 16, 2011

Cara cepat popularkan blog dengan cara yang "terhormat"

Assalamualaikum...

Sesungguhnya aku benci dengan selsema. Coz it ruin my whole day!!! WAARRRRGGGHHHH!!!!!



Dok HATCHIU HATCHIU dari semalam. Now hidung tersumbat. Sekaligus aku bad mood. Shilakak~ Tak suka bad mood ni. Kalau boleh nak happy aje even problem berlambak.

Thursday, January 13, 2011

Membazir makanan ialah kepantangan aku

Assalamualaikum...

Hari ni tak ajar bahasa korea. Break kejap. Dah sampai bab yang agak susah dan perlukan explanation yang panjang. Hehehe~ Nanti aku sambung balik.

Just untuk pengetahuan, kalau aku makan, mesti aku akan makan sampai licin pinggan. Kalau tak sedap pun, aku akan cuba habiskan sampai limit aku dah tak lalu makan. Ini habit aku.

Wednesday, January 12, 2011

Belajar Korea Dengan Saya Siri 2

Assalamualaikum...

Annyeonghaseyo. Aku baru balik dari USIM. Ada ceramah aktuari. Penat. Tapi nak gak update satu entri mengajar korang bahasa korea. Hehe~

So far, macammana dengan vokal tunggal? Bentuknya mudah dihafal. Kalau rajin tulis senanglah nak ingat. So hari ni aku nak kenalkan korang dengan konsonan tunggal pulak. Ada 14 konsonan. Tak banyak. Sikit je ni. Hehe~

Ok. Jom tengok konsonan tunggal itu. Untuk panduan, huruf korea aku taip dulu. Kemudian nama konsonan tersebut (Macam huruf jawi la. Alif, Ba, Ta, dsb), huruf yang mewakilinya dan sebutannya.

Saya Pelajar UKM

Assalamualaikum...

Malam-malam ni terjumpa sesuatu yang best. Ada lagi segmen. Bukan dari Ben Ashaari. Tapi dari Blog Pilihan Malaysia. Nak join. Wee~

Haa? Nak join? Sila klik kat sini kalau nak join. Baca syarat-syaratnya ya.

Ohh... Introduction. Sila baca di bawah.



Namaku Mohamad Iqbal bin Mohamat Zarin. Aku student Universiti Kebangsaan Malaysia. Sekarang aku di tahun kedua pengajian aku. Mula mendaftar di UKM bulan Julai 2009. Bakal habis pada tahun 2012. InsyaALLAH kalau aku tak kena extend. Hehe... Kat UKM aku ambik degree dalam bidang sains aktuari. Bukan akuarium atau marin ye. Tolong jangan ingat benda tu. Ponek den nak kobakan semulo.

Gambar dengan kengkawan? Ada. Ni dia.


Ni gambar kitorang masa nak pergi Genting. Bercuti. Dimana aku? Yang pakai baju hijau tu la. Hehe~ Ni lah kenangan manis kami. 1st time pergi Genting then bermalam sekali. Memang banyaklah kenangan kat sana. kalau nak cerita tak habis satu entri. Haha~ Tapi memanh best meluangkan masa setelah penat study, menghadap nombor 24 jam, tutor dan asemen yang berlambak. Release tension sket. Eh, lupa. Gambar ni masa kami 1st year.

OK. Da lengkap kot. So, yang menjenguk blog aku ni, nak kenal-kenal ye. Nice to meet you! :)

Tuesday, January 11, 2011

Belajar Korea Dengan Saya Siri 1

Assalamualaikum~

Eheh. Nak jadi cikgu boleh? Cikgu ajar Bahasa Korea. Hehe...



Untuk pengetahuan, semester ni aku ambil Bahasa Korea sebagai subjek pilihan bebas aku. Saja suka-suka. Lagipun aku suka tengok cerita Korea. Nak jugak tengok drama korea tanpa subtitle. :P

Sunday, January 9, 2011

Khinzir oh Khinzir

Assalamualaikum...

Semalam seronok berjalan-jalan di Times Square. Tapi hari ni, 60% waktu siang aku dihabiskan untuk tidur. Ergh.... tak suke. Mendak rasa badan. Perlukan detox foot patch ni. Agak-agaknya 1st time pakai mesti tak cukup patch tu nak tampung toksin dalam badan aku ni. Hahaha~

Dah. Jom share info. Kalau dah tau pasal ni, sila senyap. Ada faham?

Friday, January 7, 2011

Sejuta Cinta Marshanda = Blergh... Whatever...

Assalamualaikum...

Ada dengar cerita. Sinetron Alisa dah nak habis.


Lama gila baru nak habis? Masa aku tengah ambil lesen kereta tahun lepas cerita ni baru tayang. Wau~

Wednesday, January 5, 2011

Rakyat Malaysia Yang Annoying...

Assalamualaikum...

Update entri di petang hari. Hujan pulak. Sodap mengeram ni. Hahaha

Bila ada masa lapang, aku suka baca surat khabar. Dan aku tak suka baca online punya. Kertas juga mau. Haha~ Sebab seronok feeling jilat hujung jari kalau nak turn pages. Sila jangan meloya. Habit aku. Ehehe~

Setiap surat khabar ada banyak ruangan. Dan kita mesti ada ruangan yang kita suka. Most of the time, aku perhati orang lelaki akan baca dari belakang dulu. Kenapa? Sebab ruangan sukan ada kat bahagian belakang. Dan juga mostly lelaki beli surat khabar hanya untuk baca ruangan itu sahaja. Lepas tu, khatam. Ruangan lain tak mau baca. (Ye ke? hehe...)

Bagi aku, semua aku baca. Dan ruangan yang menarik perhatian aku ialah.....

Tuesday, January 4, 2011

Perlu ke aku buat fan pages blog di Facebook??

Assalamualaikum...

Ketiadaan kelas di waktu pagi membuatkan aku rasa mahu update. Hehe~

Sedikit peringatan untuk yang suka baca entri blog orang tak habis. (nanti kang tak pasal-pasal kena maki)

ENTRI INI HANYA UNTUK MINTA PENDAPAT SAHAJA. BUKAN UNTUK MENGUTUK ORANG YANG BUAT FAN PAGE KAT FACEBOOK. HARAP MAKLUM.

Monday, January 3, 2011

Blog aku bukan port lucah ye. Haha

Assalamualaikum...

Panjang gila title. Haha...

Actually, aku nak cakap pasal hal lain. Tapi tadi cek moyang Nuffnang, terus terasa nak menaip pasal ni. Sebelum tu, eh, bertambah lagi duit. Setelah berapa bulan dok takuk tu je. Yang melawat, sila klik ye. Kesian sama ini tuan blog. Hehe~ (ayat menggemis gile. Yucks!)

Sunday, January 2, 2011

Tak tau nak letak tajuk apa...

Assalamualaikum...

Kali ni memang tak tau nak letak entri apa. 2-3 kali tekan backspace masa nak taip title entri. Haha...

Sebelum tu, nak tanya.

Entri aku semalam (1 Januari) tu memang berbunyi mintak simpati ke?

Saturday, January 1, 2011

Monolog Budak Hari Jadi

Assalamualaikum...

Aku bangun awal pagi untuk solat Subuh. Alhamdulillah masih bernafas untuk hidup. Lepas tu, aku terus mandi. Terlupa. Hari ni, tanggal 1 Januari, tarikh yang disambut seluruh dunia. Bermulanya tahun baru. Selamat tinggal 2010, dan selamat datang 2011.

Ironinya, 1 Januari juga ialah tarikh lahir aku. Seperti yang tercatat dalam surat beranak dan kad pengenalan.

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics