expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Friday, December 31, 2010

Facebook Haram!

Assalamualaikum...

Weh korang! tau tak? Facebook haramlah! Habislah weh. Cammane ni... huhuhu... nak tutup akaun Facebook la. Tak sanggup aku main benda haram ni. Mendarah daging tau. Sampai anak cucu cicit makan benda haram. Baik korang tutup cepat!!

Apa kau merepek ni????


**********************************

Tuesday, December 28, 2010

Aku sayang blog aku

Assalamualaikum

Aku sayang blog aku
Aku sayang followers aku
Aku sayang entri aku
Aku sayang widget-widget aku
Aku sayang pengunjung aku
Aku sayang 'silent reader' aku
Aku sayang Nuffnang aku
Pendek kata
Aku memang sayang blog aku


Maka dengan itulah
Aku tak mahu buat entri pasal bola sepak
Sebab "orang gasar" yang celik IT
Mahu balas dendam
Hack semua website dari Malaysia

Dasar "orang gasar" a.k.a BARBARIAN
Otak letak di lutut
Ikut kata hati
Memang manusia tak bertamadun

Aku hanya berhati-hati
Sebab...

AKU SAYANGKAN BLOG NI.

klik sini: http://www.topix.com/forum/world/malaysia/TQMP6Q75UPO9FGNRL

Monday, December 27, 2010

Kerana diriku begitu berharga

Assalamualaikum...

Bukan nak heboh ke hape. Biasalah bila perasaan terharu datang. I mean it. Kerana diriku begitu berhargalah, aku rasa dihargai.

Apa kau merepek ni?

Nak stori la ni. Sabaq sket leh tak??

Sunday, December 26, 2010

Another Lawak Konspirasi Yahudi

Assalamualaikum...

Sebelum korang baca dengan lebih lanjut, aku mintak sangat korang jangan percaya. Kalau percaya juga, haih~ aku tak tau nak cakap apa lagi dah.

Okay. Mari bergelak ketawa sampai meletup perut korang. Kalau kojol jangan salahkan aku. :P

Saturday, December 25, 2010

Diserang Bakteria

Assalamualaikum...

Pada suatu hari yang tak berapa nak cerah tapi nyaman, Puan Ziela ke supermarket untuk membeli barang dapur yang sudah kontang di peti sejuk rumahnya. Dalam perjalanan nak masuk ke supermarket, dia secara tiba-tiba ditahan oleh seseorang yang berpakaian seperti seorang doktor. Lantas Puan Ziela menyedari bahawa ada promotion ubat gigi rupanya.

Kerana Wanita

Assalamualaikum...

(Alamak... anak sedara aku kacau pulak. Pause kejap)

Demmit. Rosak laptop aku bukan nak ganti. Lantak kau menangis kat luar bilik aku tak dapat menjahanamkan laptop aku. Ahahaha...

*********************************

Sekarang ni aku kat rumah kakak aku kat Puchong. Aku balik semata-mata nak ambik extension aku yang tertinggal kat umah kakak aku. Lupa nak bawak.

Macam biasa, masa nak balik tu, macam-macam perkara yang berlaku. Start dengan aku naik komuter. Macam semua tau la kan, komuter tu ada koc perempuan. So secara logiknya, lelaki ada 2 koc dan perempuan ada 1 koc. Tu logiknya. Realitinya, perempuan dapat 3 koc ok??? Fine. tak kisah.

Sampai part yang aku rasa nak jerit...

FUCK OFF LA KAU!!!

Masa kat MidValley ke KL Sentral. Petang-petang. Biasalah kalau kau jadi sardin dalam train tu. Masa tu dah penuh gila. Aku dah dapat duduk sejak dari Bandar Tasik Selatan. Sampai kat Mid, WAW! Penuh gile. Kapasiti dah terlebih. Then, terdengar orang menjerit. Ingat kaki die tersepit kat gap train dengan platform.  

*Bagus jugak kalau tersepit. biar kau mampus

Rupa-rupanya sebab orang bertolak-tolak sampai dia tertolak sekali. Ooo... Padanlah kau marah. 

Eh, kejap. Yang menjerit tu perempuan. Pahal pulak kau masuk sini? Kata aku dalam hati. Nak buat kecoh pulak. Nasib baik kau bukan Melayu. Sebab kalau kau melayu memang lagi teruk aku maki kau. 

Dalam hati, rasanya pompuan tu baghal bin bodoh cucu noob anak perempuan keldai. Tolonglah. Kaum kau marah kalau kami naik koc kau. Siap halau kami lagi. Kenapa kau naik koc yang bukan untuk kau? Lepas tu kau nak maki orang lain dalam tu? Dah ada kemudahan, kau nak naik pulak koc lelaki (mana ada istilah koc lelaki) Nanti kau kena raba, kau salahkan laki jugak. Padahal kau tu bangang nak jugak masuk koc laki. 

Sampai kat KL Sentral. Aku turun berjalan nak tunggu bas. Nak ke rumah kakak aku kena naik Rapid KL nombor U60. Tunggu punya tunggu. Lama OK? Nama je RAPID. Ok. Dah sampai. Lagi sekali aku rasa...

FUCK OFF LA KAU!!!

Kenapa?

Sakit hati bila tengok apa yang terpapar kat LED bas tu:

U60 - BAS WANITA

Aduhh... aku da la letih tunggu. Nak cepat pulak tu. Sebab perut macam dah kasi sign rasa sakit. 

Bas pun dah ada pengasingan gender. Semuanya hanya untuk 1 tujuan. Mengelakkan jenayah seks. Bagus la tu. Tapi bagi aku sendiri amat menyusahkan. Lepas ni tak tau la kalau-kalau semua syarikat bas pun nak buat macam tu. 

Tolonglah. Tak semua lelaki ni gatal nak meraba perempuan lah. Nak buat diskriminasi gender buat apa? Kalau nak buat pun, make sure tak de orang yang susah. Kalau dulu perempuan yang rasa didiskriminasi, sekarang perempuan dah boleh buat apa yang lelaki buat. So dah sama taraf la. Sekarang macam nak up kan lagi perempuan pulak. ARGH!!!!

Lagi sekali aku ulang la. Tak semua lelaki yang naik bas atau train KTM tu jenis gatal nak raba bontot mongel kau wahai perempuan. Kau kena ingat. Sekarang lelaki pun kena raba. Kalau bukan wanita pun yang raba, golongan songsang dah bersepah dah kat Malaysia ni. Kalau tak, takkan ada video SAYA GAY SAYA OKAY kat Youtube. So korang patut rasa selamat. 

Dah la. Jangan buat onar. Kemudahan dah disediakan, gunalah sebaik mungkin. 

*Ni hanya untuk lepas geram sahaja. Dan aku tak menerima komen berunsur membela wanita. Dah namanya lepas geram. So jangan memandai nak ajar aku.

Thursday, December 23, 2010

Jodoh di TANGAN Allah??

Assalamualaikum..

Kalau kita suka tengok drama melayu, tak kiralah keluaran siapa pun, kebanyakkannya mesti terselit satu adegan dimana watak utama konon-kononnya akan bersedih atau kacau bilau bila tak dapat "pasangan-pojaan-hati-sampai-lubang-hidung-pun-nampak-cantik" mereka tu.

Walaupun berbulu lebat, kau tetap ku cintai...

Sunday, December 19, 2010

Memori kanak-kanak: Jualan Buku

Assalamualaikum...

Bertemu lagi dalam siri "Memori kanak-kanak"!! Dulu nak cerita pasal orang jual buku. Sudahnya terlupa. Ngeng sungguh.

And aku baru perasan yang ini ialah entri aku yang ke............


Yeah. Entri ke-100 aku. Ingatkan nak buat entri ke-100 ni bersempena hari jadi aku tak lama lagi. Tengah countdown je ni. Tapi nafsu nak update sudah membuak-buak hingga  ke tahap klimaks. (Kau lucah Iqbal) So aku update je lah. Tarikh birthday aku?? Rahsia. Sila usha Facebook aku untuk maklumat lanjut. Kalau belum add aku, sila add ye. :))

Wednesday, December 8, 2010

Berlagak

Assalamualaikum...

Tak de sesiapa di dunia ni yang suka dengan orang yang rasa dirinya superior dan hebat. Jenis manusia macam ni hanya tau merendah-rendahkan orang lain dan menyebabkan orang lain sakit hati. Yeah... aku juga tidak suka. Lainlah kalau mereka punya super power. Nak berlagak tu suka hati lah.

Mintak kat jin ni. Nanti dapat kopi free.

Monday, December 6, 2010

UKM Bangi kat Nilai?

Assalamualaikum...

Sekian lama tidak menghapdet blog akibat masalah teknikal, aku nak hapdet blog ini. Mari aku share cerita ini.

2010, di kedai runcit, 2 minggu lepas.

Mak aku beli barang dapur. Jumpa dengan Mak Cik Melah (bukan nama sebenar). Berlaku perbualan mengenai diri aku.

Mak Cik Melah: Anak kau belajar mana?
Mak Aku: Kat UKM. Tahun 2 sekarang ni. Tak lama lagi habis la.
Mak Cik Melah: Lamanya... Anak aku pun belajar kat UKM BANGI TAPI KAT NILAI.
 

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics