expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Saturday, January 31, 2009

Jangan la racist sangat...

Assalamualaikum...

Nak stori pasal tajuk di atas.

Khamis malam Jumaat, pas aku selesai taklimat olimpiad semi final (GILO AH!!!) aku terus on laptop untuk mencari beberapa contoh soalan olimpiad. Semangat gile. tapi aku x jumpe pon. bende lain yg aku dpt. ni la kisahnye...

Aku jumpe blog ni. http://educationmalaysia.blogspot.com/ . Heran gak. xkan MOE wat blog? Bace la sebentar.... rupe2nye, ini blog yg dibangunkan oleh mamat cina yg kononnye genius gle. Post2 terhangat yang dibuat oleh die ialah pekse PMR yg terlalu senang dan status UiTM yang diwar2kan sbg world class. What I can say afta i reading that blog???

Melampau!!!!

Aku x mau kutuk melebih. (ALAMAK TERLEBIH SUDAH...!!) Nanti aku kene ISA plak. Korang try link sendiri n tgok. Pengomen yg melampau sebenarnye. Aku nk copy paste komen racist dri GOLONGAN INTELEK CINA tp malas. Pnjg plak blog aku.

Sedih membacenye. Mereka memperbodohkan kita, menghanjingkan universiti2 yg dikhaskan utk bumiputera, merendah2kan MOE dan MOHE. Ape yg aku dpti seperti mereka memang sakit hati dengan Melayu. Bukan salah kami...

x semua cina mcm 2. Aku mule berkawan ngn cina n india wktu PLKN. Semua baik. x de pn yg benci aku. skrg kt mtrx. Pun semuanya baik. tapi bile bace komen post berkenaan daripada GOLONGAN INTELEK CINA, ternyata memang low sangat orang melayu pada view mereka.

To GOLONGAN INTELEK CINA...

X boleh ke guna kepandaian kamu untuk sama2 tolong melayu memajukan Malaysia? Kamu harus syukur. Kamu tinggal di bandar, taraf hidup tinggi, x dinafikan kamu bijak. ekonomi malaysia pun kamu pegang. Kami tahu kami x de la pandai sgt. tapi jangan la merendah2kan kami. x boleh ke kita hidup aman? Kami ada kesabarannya begitu juga anda. Macam anda suka hidup dalam keadaan rusuhan kaum seperti Tragedi 16 Mei 1963.

Haruskah aku report link blog ini kepada pihak berwajib???
Supaya pengomen2 yg racist, mengutuk gov, dikenakan tahanan ISA???
Myb harus...
Tapi tgu dulu...
biarkan mereka hasilkan komentar2 mereka...
kalau melampau,
memang aku report kat polis.

~memang kebenaran pahit nk telan~

Monday, January 19, 2009

Anugerah Juara Lagu

Hari yang ditunggu-tunggu dah tiba!!!

AJL (Anugerah Juara Lagu) berlangsung dengan jayanya semalam. Sesudah 6 tahun aku terlepas AJL (duduk kat skola. Cg x kasi tgk. prep malam. kejam... (T_T) tambah ngn tyme kat plkn dulu) akhirnya aku dapat tengok dengan enjoynya semalam. Hahaha...

Performance mantap2 belake. Aku suka tgk performance yang last skali. Elyana ngn Kalis Rindu. Comel dowh die smalam. Hahaha... Cume agak x berapa senang tgk Faizal Tahir. Sampai 2 lagu dia dpt. Honestly, I don't like him and wish dat he would not win anything. Yes. Bile performance die, aku alih siaran. But sape aku? Aku bukan juri kn? Huhuhu... biarlah.

Keputusan diumumkan...

Persembahan terbaik : Sampai Syurga by Faizal Tahir (WHAT DA HECK!!!)
Vokal Terbaik : Sampai Syurga by Faizal Tahir (putus harapan... konfem die menang overall)
Lagu Etnik Kreatif terbaik : Persoalan Cinta by Farawahida (sodap bunyi erhu...)
Lagu Balada terbaik : Sampai Syurga by Faizal Tahir (mukaku kehilangan respons)
Lagu Pop Rock Terbaik : Lagu Untukmu by Meet Uncle Hussain (ye ye... lagu ni menang)

Ditunggu-tunggu.... Pemenang overall...

Hatiku berbisik : dah agak...

Sampai saat Ally, Cheryll n Faizal Ismail umumkan.....

LAGU UNTUKMU BY MEET UNCLE HUSSAIN!!!!!!!

YABBEDABEDU!!!!!!!!!!!!!!!!!

At list Faizal Tahir x menang overall... But memang lagu favourite aku pown. Tahniah Indie Band!!! Terus perjuangkan muzik Malaysia.

~mintak maaf ye fareez...~

Thursday, January 15, 2009

My Muet Result

Ahah!!!

Muet result da keluar!! Malam tadi aku cek. X sabar punye pasal, 5 kali antar msg. dpt jwpn yg same.

"Keputusan Muet melalui SMS boleh diperolehi mulai 15/1/2009 12.01 a.m"
WARGH!!!!!
Nak dekat pukul 1 baru la aku dpt resultnye. Alhamdulillah...
Band 4
(^_^)
Lepas jugak target aku.
~hrp2 dpt jd lecturer~

Wednesday, January 7, 2009

Taggie!!!

Lamenye aku tidak berblog... huhuhu. Aku bz!!!

Mujur dapat mencuri mase skjp untuk blogging ni. Sbli masuk ke tajuk asal, nk kabar je. Pada 1 Januari lalu, rasminye aku sudah berumur 19 tahun!!! N paling manis lagi pada tahun ni, my classmate wat surprise parti untuk aku. Ah... so sweet. Terima kasih untuk rakan2ku ini:

Haziq, Radhiana, Hajar, Amira, Farhana, Ida, Wani, etc...

Ok. Kembali kpd Taggie question aku. Dapat dari sape tah, hehehe...

1.What's his/her name?
Ahmad Sabqie Bin Sofee
2. Does he or she have a boyfriend/girlfriend?
Hm... x de kowt. Sebab kalau ade mesti die ckp kt aku
3. Do you know a secret about him/her?
Ade kowt
4. Is this person older than you?
Sebaye je. But technically aku lagi tue sebab aku da 19. Die baru 18. hehehe....
5. Has he/she ever cooked for you?
Pernah ke chan???
6. When was the last time you thought of him/her?
Semalam. Die call aku.
7. Do you have a nickname for each other?
Aku pangil die Achan. Ko panggil aku ape ha chan???
8. How many times do you talk to this person in a week?
Rarely
9. Why is this person your first featured?
Kawan baek aku!!
10. Have you seen this person cry?
X!!!
11. How long have you known this person?
5 tahun
12. Have you ever been to the mall with this person?
Pernah. Pegi Jusco kt Seremban 2, tgk muvee... seronoknye tyme 2...
13. Have you ever watched movies at his/her place?
aku da jawab
14. If you ever moved away would you miss this person?
ABSOLUTELY!!!
15. Have you ever given this person something?
Blom lg
16. Have you ever done something really stupid with this person?
Pernah ke Chan???
17. what is it that you love doing with this person?
berborak sebab lame x jumpe
18. ?
blank nk tye soklan ape la 2...
19. Do you know everything about this person?
cume tau die gemok, comel, baik hati, tu je la
20. Do you know this person's shoe size?
ntah. Kaki aku lg besar
21. Have you ever worn this person's clothes?
x pernah lg
22. Have you ever heard this person sing?
pernah. mcm lullaby. ngantuk...
23. Have you and this person ever had a fight that lasted more than 2 days?
aku x pernah gado ngan die. x smpi ati. die baik...
24. Have you and this person went clubbing?
x mau masuk!!!
25. Do you know how to make this person feel happy?
telepon je die. tu tande kawan die masih ingat die
26. Do you and this person talk a lot?
mesti r!!!
27. Have you kicked this person?
takut nk tendang die.
28. Do you love this person?
yuck!!! fwens sudah
29. Do you want to be with him/her forever?
x mau la
30. why?
dah nti die da kawin x kn aku nk berkepit ngn die je??

Nk tag sape ek???

Faidzal
Bota
Un
Rifqi
My fwen sendiri, Achan.

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics