expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Friday, August 28, 2009

Puasa...

Seminggu dah berpuasa. Dan aku berpuasa di UKM buat pertama kalinya. Tiada apa pun yang meriah. Rasa macam hari-hari biasa je. Huhuhu... teringat musim-musim puasa di sekolah dan matrix dulu.

Kalo kat sekolah, complete 5 tahun la berpuasa kat SDAR. Cuaca agak panas lagipun (bile tyme puasa la) jadi aku kurangkan bergerak. Riadah jauh sekali la... hahaha... aku jenis malas turun padang. Tapi kalau hal makanan, mase Form 1 mcm teruk sikit la. tambah-tambah lagi bile dining masak kurma ayam. Tak tau la nape dining tu hanyir semacam bila menu hari tu ialah kurma ayam. nak muntah pon ade. Kenangan yang sangat best bila dapat pergi bazaar ramadhan kat Taman Tunku Jaafar. Dekat je. Memacam juadah ade. Penuh jugak la tangan membeli. Yang pasti duit terbang melayang jua... Tarawih wajib 8 rakaat plus 3 rakkat untuk witir... kat sekolah jelah pergi tarawih. Kat rumah x pergi. Hahaha...

Kat matrix pulak. Puasa tetap meriah. Masih terasa kehangatan berpuasa. Shiok jugalah berpuasa di matrix. Kelas habis pukul 4. Jadi balik bilik berehat kejap. Pastu turun la ke bazaar jugak. Dalam KMPh jugak... X payah nak berjalan jauh. tapi jauh jugaklah dari blok aku. Penat jugak lah. Pada ramadhan keberapa tah. Boleh pulak demam... adoi... bulan puase demam pulak aku... Kalau x puasa memang aku mahu telan ubat dan tidur je. Tapi aku gagahkan puasa la. Lelaki mane boleh tak puase sebab demam. Buat malu je... Gagahkan jugak diri pergi kuliah dan tutor. Kepala berat sangat. Petang tu jugak aku pergi klinik. Berdozen ubat aku dapat sebab aku kasi berdozen jugak sebab sakit. Hahaha...

Still aku suke keriangan berpuasa di KMPh dan SDAR.

Camne ngn UKM???

Hm... aku baru First Year kat sini. Serius aku x rase kehangatan berpuasa macam dulu. Rindunye suasana itu... aku melalui hari-hari macam bukan bulan puasa. Bezanya aku puasa dan tarawih malam tu. Sudahahlah kelas banyak petang. Ade pulak kelas yang sengaja dipanjangkan ke pukul 7. Wei.... orang nak bukak pose la.... x de pikir ke??? Pulak tu ade pulak lec yg mengugut. "Kalau nak balik awal, awak miss subtoopik ni dan saya akan ajar bab baru minggu depan. saya tak ulang lagi." Banyak cantik muke... ni tidak menghormati Islam nih... gr... geramnye....... eh, cukup melalut. Nanti x pasal-pasal blog aku dijumpai orang atasan. Sakit aku nanti.

~selamat berpuasa dan selamat hari raya....~

Saturday, August 22, 2009

lamenye x usik...

HATCIU!!!!!

berhabuk blog aku dek kerana lame x usik... huhuhu.... sorilah...

bz teramat sgt...

saje je menambah post terbaru. nanti kene terminate plak blog ni.

any news akan diceritakan nanti n i will be active again.

~sorry~

Friday, June 19, 2009

UKM... Here I Come!!!!

Yeah... aku da dpt keputusan upu aku. Agak terkilan sebab x dpt ape yg aku mohon iaitu course pendidikan. In other words,


AKU FAIL INTERVIEW!!!!

(T_T)


Nak buat camne... bukan nasib aku. Takpe. Aku percaya ALLAH memberikan yg terbaik buat aku. Syukur Alhamdulillah...


So, this is my upu results


KOD PROGRAM : KS10

NAMA PROGRAM : SAINS (SAINS AKTUARI)

IPTA : UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA (UKM)




So, new life is about to begun. Hahaha...


~x sabar nk msuk u~

Saturday, May 30, 2009

malas...

knape aku terasa malas???
nk taip blog pn susah....
ntah la...
lgpn x de bnd nk diceritakan
tgu aku msuk u la....

Monday, April 20, 2009

Matrix??? Finish already!!!

Alhamdulillah...

Abes jugak setahun aku blaja kt matrix. No more tutorials, no more jotter books, no more lecture notes printing, no more report, anything la!! Btw, aku x kan lupe banyak perkara yg bez berlaku kt matrix. Kenangan manis la kbykkannye.

Teringat dulu time mule2 masuk mtrx.

Besar tol mtrk ni. Tp entrance punye la jauh. Pancit tol. tapi kagum la... besar lgi dri skola lame aku. Haha... Dah daftar sume, pg la ke bilik. Nasib baik dpt paras 1. A1-T1-37. Huh. Aku x suke naik tgi2. Dapat la rumet baru!!! Tapi aku sentiasa segan. Tp x lame.Kenal la ngn mereka. Syakir, X-SBPI batu rakit, Keri, X-MRSM Pontian, n Affuan, budak PTS (lompat) n X-SMKA ..... (lupe plak). We get along la. Tp x lame. Syakir pass interview jd cekgu under KPM. Sebulan je knal die. N die pun kluar mtrx... Quite sdey tp aku conquer 2 katil la plak pas tu. Tinggal la kami bertiga je...

Kalau kelas plak, aku ditempatkan di kelas 3f17. Kelas paling sial n bermasalah. Perempuan x de mslh. Laki je. bese la... ponteng2 tu bese je. tp smpi kurang ajar ngn lecturer, memang aku benci gle. Lantak la korang, aku x mo knal korg lg. Tp ade jgak laki yg baik. Yg ni la kwn aku. Yg jht aku x kwn. Nti membinasakan diri. Pape pn, aku still miss klasmet aku. Haziq, Mustakim, Ku, Radhiana, Hajar, Shaari, Ida, Ezzah, Jun, Erny, Nabila, (yg laen jgn mrh kalu x sebut). Harap kite x loose contact. Fwens forever

Sepanjang di mtrx, byk bnd yg aku nk share. Tp byk nk taip. aku kasi summary je la.

Ni yg aku nk share actually:

1) Jumpe ngn SDARians. Hadi, Capub, Helmi n Pakdin.
2) Tgk Budak Alam Shah (SSAS) yg hanya kwn ngn bdak SBP. tp sorang je yg wat g2. wat a jerk...
3) jumpe bdak MTD yg gile glamour, kuat mencapub, kuat bodek. Ni bahaya. Ade la reasonnye...
4) Kenal ngn Bdak lelaki kuliah 3F20 yg kuat stadi n sgt unite. Faruq, Aie, Faiz, etc... Kagum tol ngn mereka. Ngape la aku dpt kelas yg budaknye malas stadi... (Harap2 Bdak 3F20 x jmpe blog aku...)
5) Kes memfitnah pengarah kolej aku kt blog pembangkang kerajaan. Ade gak yg sebok maen politik. blaja tah kemane.
6) Kes video zina. Ups..... jgn ditanya pasal ini. aku x tau pape.
7) Rindu kat lecturer math aku. Puan Ainul yg garang tp klaka n Puan Shariza yg cute!!!

Etc...

Tu je la yg aku nk share. Sbg update terbaru aku skarang. Skgr cume pikir result final yg sgt mendebarkan (dada aku bakal pecah lagi) n nak amek lesen kete n moto.

Harap2 la cemerlang final aku...

~KMPh tetap di hati. Kreatif, Madani, Progresif, harmoni~

Tuesday, March 3, 2009

Undur sebentar

Hendaklah saya maklumkan...
aku akan menannguhkan blog aku ini sementara
kerana aku nak tumpu study
final nak dekat wei...
ditambah dengan kesedihan
result midterm yang menyakitkan
"F" in chemistry
sangat sakit
macam kene tikam
so...
jangan ditunggu post terbaru aku ye
chow dlu
~fail? bru 2 kali dlm idup aku...~

Wednesday, February 4, 2009

KMPh ke KMT ni???

Pengajian aku kat matrik Pahang ni x lame dah. Bulan 4 ni abes la... Sepanjang aku belajar kt matrik ni, 1 bende je yg aku tertanye2.

NAPE LA RMI SGT BUDAK TERENGGANU KT CNI?

No offense k... sori bebudak Terengganu

Sbnrnye, aku naik lemas kt matrik ni. Pg kuliah, loghat ganu. Pg kafe, loghat ganu. Pg library, pn dgr loghat ganu. Even aku pg toilet pn dgr loghat ganu. Smpi aku pn sakit telinge dgr loghat ni.
persoalan ni bermain2 dalam kpale aku...

KOLEJ MATRIKULASI PAHANG
jd
KOLEJ MATRIKULASI TERENGGANU???

ARGGH!!! NIGHTMARE!!!

X leh wat ape. Diorang pandai. Nasi dagang nyer angkara. Aku tau dri awal, da lame aku wat nasi dagang jd cekedi aku.

Aku berharap aku dapat berambus secepatnye dari matrik ni. Lemas....

N aku harap aku x kene ISA sebab post aku ni. Hehehe...

~mung makang ikang dalang pinggang~

Saturday, January 31, 2009

Jangan la racist sangat...

Assalamualaikum...

Nak stori pasal tajuk di atas.

Khamis malam Jumaat, pas aku selesai taklimat olimpiad semi final (GILO AH!!!) aku terus on laptop untuk mencari beberapa contoh soalan olimpiad. Semangat gile. tapi aku x jumpe pon. bende lain yg aku dpt. ni la kisahnye...

Aku jumpe blog ni. http://educationmalaysia.blogspot.com/ . Heran gak. xkan MOE wat blog? Bace la sebentar.... rupe2nye, ini blog yg dibangunkan oleh mamat cina yg kononnye genius gle. Post2 terhangat yang dibuat oleh die ialah pekse PMR yg terlalu senang dan status UiTM yang diwar2kan sbg world class. What I can say afta i reading that blog???

Melampau!!!!

Aku x mau kutuk melebih. (ALAMAK TERLEBIH SUDAH...!!) Nanti aku kene ISA plak. Korang try link sendiri n tgok. Pengomen yg melampau sebenarnye. Aku nk copy paste komen racist dri GOLONGAN INTELEK CINA tp malas. Pnjg plak blog aku.

Sedih membacenye. Mereka memperbodohkan kita, menghanjingkan universiti2 yg dikhaskan utk bumiputera, merendah2kan MOE dan MOHE. Ape yg aku dpti seperti mereka memang sakit hati dengan Melayu. Bukan salah kami...

x semua cina mcm 2. Aku mule berkawan ngn cina n india wktu PLKN. Semua baik. x de pn yg benci aku. skrg kt mtrx. Pun semuanya baik. tapi bile bace komen post berkenaan daripada GOLONGAN INTELEK CINA, ternyata memang low sangat orang melayu pada view mereka.

To GOLONGAN INTELEK CINA...

X boleh ke guna kepandaian kamu untuk sama2 tolong melayu memajukan Malaysia? Kamu harus syukur. Kamu tinggal di bandar, taraf hidup tinggi, x dinafikan kamu bijak. ekonomi malaysia pun kamu pegang. Kami tahu kami x de la pandai sgt. tapi jangan la merendah2kan kami. x boleh ke kita hidup aman? Kami ada kesabarannya begitu juga anda. Macam anda suka hidup dalam keadaan rusuhan kaum seperti Tragedi 16 Mei 1963.

Haruskah aku report link blog ini kepada pihak berwajib???
Supaya pengomen2 yg racist, mengutuk gov, dikenakan tahanan ISA???
Myb harus...
Tapi tgu dulu...
biarkan mereka hasilkan komentar2 mereka...
kalau melampau,
memang aku report kat polis.

~memang kebenaran pahit nk telan~

Monday, January 19, 2009

Anugerah Juara Lagu

Hari yang ditunggu-tunggu dah tiba!!!

AJL (Anugerah Juara Lagu) berlangsung dengan jayanya semalam. Sesudah 6 tahun aku terlepas AJL (duduk kat skola. Cg x kasi tgk. prep malam. kejam... (T_T) tambah ngn tyme kat plkn dulu) akhirnya aku dapat tengok dengan enjoynya semalam. Hahaha...

Performance mantap2 belake. Aku suka tgk performance yang last skali. Elyana ngn Kalis Rindu. Comel dowh die smalam. Hahaha... Cume agak x berapa senang tgk Faizal Tahir. Sampai 2 lagu dia dpt. Honestly, I don't like him and wish dat he would not win anything. Yes. Bile performance die, aku alih siaran. But sape aku? Aku bukan juri kn? Huhuhu... biarlah.

Keputusan diumumkan...

Persembahan terbaik : Sampai Syurga by Faizal Tahir (WHAT DA HECK!!!)
Vokal Terbaik : Sampai Syurga by Faizal Tahir (putus harapan... konfem die menang overall)
Lagu Etnik Kreatif terbaik : Persoalan Cinta by Farawahida (sodap bunyi erhu...)
Lagu Balada terbaik : Sampai Syurga by Faizal Tahir (mukaku kehilangan respons)
Lagu Pop Rock Terbaik : Lagu Untukmu by Meet Uncle Hussain (ye ye... lagu ni menang)

Ditunggu-tunggu.... Pemenang overall...

Hatiku berbisik : dah agak...

Sampai saat Ally, Cheryll n Faizal Ismail umumkan.....

LAGU UNTUKMU BY MEET UNCLE HUSSAIN!!!!!!!

YABBEDABEDU!!!!!!!!!!!!!!!!!

At list Faizal Tahir x menang overall... But memang lagu favourite aku pown. Tahniah Indie Band!!! Terus perjuangkan muzik Malaysia.

~mintak maaf ye fareez...~

Thursday, January 15, 2009

My Muet Result

Ahah!!!

Muet result da keluar!! Malam tadi aku cek. X sabar punye pasal, 5 kali antar msg. dpt jwpn yg same.

"Keputusan Muet melalui SMS boleh diperolehi mulai 15/1/2009 12.01 a.m"
WARGH!!!!!
Nak dekat pukul 1 baru la aku dpt resultnye. Alhamdulillah...
Band 4
(^_^)
Lepas jugak target aku.
~hrp2 dpt jd lecturer~

Wednesday, January 7, 2009

Taggie!!!

Lamenye aku tidak berblog... huhuhu. Aku bz!!!

Mujur dapat mencuri mase skjp untuk blogging ni. Sbli masuk ke tajuk asal, nk kabar je. Pada 1 Januari lalu, rasminye aku sudah berumur 19 tahun!!! N paling manis lagi pada tahun ni, my classmate wat surprise parti untuk aku. Ah... so sweet. Terima kasih untuk rakan2ku ini:

Haziq, Radhiana, Hajar, Amira, Farhana, Ida, Wani, etc...

Ok. Kembali kpd Taggie question aku. Dapat dari sape tah, hehehe...

1.What's his/her name?
Ahmad Sabqie Bin Sofee
2. Does he or she have a boyfriend/girlfriend?
Hm... x de kowt. Sebab kalau ade mesti die ckp kt aku
3. Do you know a secret about him/her?
Ade kowt
4. Is this person older than you?
Sebaye je. But technically aku lagi tue sebab aku da 19. Die baru 18. hehehe....
5. Has he/she ever cooked for you?
Pernah ke chan???
6. When was the last time you thought of him/her?
Semalam. Die call aku.
7. Do you have a nickname for each other?
Aku pangil die Achan. Ko panggil aku ape ha chan???
8. How many times do you talk to this person in a week?
Rarely
9. Why is this person your first featured?
Kawan baek aku!!
10. Have you seen this person cry?
X!!!
11. How long have you known this person?
5 tahun
12. Have you ever been to the mall with this person?
Pernah. Pegi Jusco kt Seremban 2, tgk muvee... seronoknye tyme 2...
13. Have you ever watched movies at his/her place?
aku da jawab
14. If you ever moved away would you miss this person?
ABSOLUTELY!!!
15. Have you ever given this person something?
Blom lg
16. Have you ever done something really stupid with this person?
Pernah ke Chan???
17. what is it that you love doing with this person?
berborak sebab lame x jumpe
18. ?
blank nk tye soklan ape la 2...
19. Do you know everything about this person?
cume tau die gemok, comel, baik hati, tu je la
20. Do you know this person's shoe size?
ntah. Kaki aku lg besar
21. Have you ever worn this person's clothes?
x pernah lg
22. Have you ever heard this person sing?
pernah. mcm lullaby. ngantuk...
23. Have you and this person ever had a fight that lasted more than 2 days?
aku x pernah gado ngan die. x smpi ati. die baik...
24. Have you and this person went clubbing?
x mau masuk!!!
25. Do you know how to make this person feel happy?
telepon je die. tu tande kawan die masih ingat die
26. Do you and this person talk a lot?
mesti r!!!
27. Have you kicked this person?
takut nk tendang die.
28. Do you love this person?
yuck!!! fwens sudah
29. Do you want to be with him/her forever?
x mau la
30. why?
dah nti die da kawin x kn aku nk berkepit ngn die je??

Nk tag sape ek???

Faidzal
Bota
Un
Rifqi
My fwen sendiri, Achan.

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics