expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

HeartBeat

Followers

Korang Yang Ke...

Tuesday, November 11, 2008

Sori...

Maaflah lame x update blog. Wireless byk problem la. Huhuhu...

Alhamdulillah semester dua ni byk perkara baru aku belajar. Dpt lecturer baru. Ha! Aku nk stori pasal lecturer tutor math aku. Huhuhu.... sangat garang. Aku pun x tau la nape garang sangat. 1st hour ngan die, 3 classmate aku kene halau sbab x dpt wat completing da square. Diorang dpt bwat sbnrnye. Just careless je. Salah sign. Bese la tu. Hehehe... Maybe on the negative side aku, aku rase x patut wat gitu. X bleh terang leklok ke??? But on my positive side, its for their own good. For me too. Nanti x la diorang n aku wat mistakes yg same. N maybe nak kami respect die je. Baiklah cikgu... saye sentiase respect cikgu. Garang2 die pun ade baiknye untuk aku. Beze dgn salah seorang cikgu yang aku kenal mase sekolah rendah. Same garang juz aku x nmpk ape kebaikannye untuk aku. Mujur die x pernah ajar aku. Cume aku x paham, nape aku je mesti kene target??? baik die n suami die, same je membenci aku. Bukan aku je, my sis also slalu kene marah ngn dietyme die masih skola rendah. My sis pon benci die. Suami die plak x habis2 memalukan aku. Selalu meeting prefek, aku dimalukan. Katenye, aku x layak jadi prefek, perangai mengalahkan murid biase, suke buat bising dlm kelas, x menunjukkan tauladan kpd budak, n many more. Till now aku masih benci mereka berdue. Adekah mereka memang membenci anak2 arwah Zarin??? Aku x tau la. Moga dosa mereka terhadap kami diampunkan Allah even aku masih benci diorang

Tengah semangat je nak bukak new book di semester 2 ni, dapat plak bad news. My classmate ckp, PSPM semester 1 baru2 ni, resultnye agak teruk. Menurut ape yg kwn aku ckp, hanye 8 org drpd about 2000+++ dpt 4flat. Of course bukan aku. Bapak teruknye!!!! N ade dlm 150+++ akan ditendang drpd mtrx sbab dpt pointer 1.5---. Serius ini men"DOWN"kan aku. Cuak la. Kalau yg kene tendang tu aku, malu la aku. Haiyo... ape nk bwat ni??? Byk2 la aku berdoa moge2 aku x kene buang. Aku x mau kene tendang. Pasal exam ni, td baru je terbace blog my fwens, Faidzal. Die pown baru lps exam n menanti rslt. Katenye susah. But, bleh caye ke ckp die ni??? Kalau sesape kenal die memang ckp die ni x bleh pcaye. Hehehe.... sori faidzal. Maybe u talking da truth. But still aku x ley caye. This is what people said, psychology. Saje je 2. Nanti dpt rslt pown gempak gak. mcm member dpn bilik aku ni. Gebang je kate x bleh stdi la, x phm la, last2 4flat. Rase nk pukul je mamat ni. Tapi, bende ni jadi gak kat aku. Sumer xpect aku dpt rslt gmpk gle nti. Adoi... aku x pandai mane pon. Pas exam, classmate aku tye aku dpt jwb ke x. Sejujur2nye aku ckp aku x dpt jwb. Pastu ckp aku tipu. Pulak... ape ni wey??? aku x dpt jwb la. Nape mst xpect aku ni dewa??? Itu prasaan faidzal kowt. Hehehe...

Byk plak aku membebel ni. X maghrib lagi ni. Maybe bile wireless ok sket aku stori lagi. Aku nk Maghrib dlu. Jap gie kt msjd ade usrah. G2G. Bye!!!

Jawapan Kepada Soalan

Achan beria2 nak tau plan wedding aku. Pagi tadi tengok blog die. Jumpe plak soalan yang die dapat daripada Faidzal. Agak terharu apabila Achan sentiasa mengingati aku. He's really a good friend. Hahaha.... Seandainya orang lain yang tanye soalan berikut, dalam 35 soalan agaknye, my answer for all da questions will be...


SUKE ATI AKU LA NAK KAWEN BILE KE, HANTARAN BERAPE KE, NAK WAT CAMNE KE, APE KO SIBOK???!!! NAK TAJA AKU KE???!!!

Tapi sebab achan yang tanye, aku suke hati nak menjawab. Hehehe....

Ni plak jawapan aku.

1.How old are you?
18. 2 bulan lagi nak dekat 19. New year boy la katekan...
2. Are you single?
????
3. In what age do you think you’ll get married?
Definately about 28 to 35
4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now??
I will not comment anything bout diz question.
5. If not, who do you want to marry?
Please mind your own biznez k???
6. Do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?
Traditional. Kene berpegang teguh pada adat Melayu. Modern wedding? sorry...
7. Your ideal motif?
X terpikir lagi...
8. Where do you plan to go on a honeymoon?
Banyak duit nak pergi Paris. Sikit duit pegi je la Singapore ke, Bali ke, ...
9. How many guests do you think you’ll invite?
Everyone that kind 2 me except 2 pasangan kekasih yang celaka yang bergado ngan aku. Family n relatives adalah wajib
10. Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
Xtravaganza adalah satu pembaziran...
11. Do you want the traditional vows or something you’d make up on your own??
Ko ingat aku kristian ke??? Islam way la... ape punye soalan ni...
12. How many layers of cake do you want to have?
Kek wajib family n relatives aku dapat. So, pikir sendiri brape layer yang dperlukan
13. Do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place?
Kat rumah je. Gotong royong. Rewang. Lagi bez...
14. When do you want to get married, evening or morning?
Afternoon, seperti kebiasaan perkahwinan melayu
15. You’d rather have your reception outdoors or indoors?
Da kat umah aku, outdoor la...
16. Do you like a grand entrance for your groom?
R u mean bride??? simple je...
18. Name the song/tune you’d like played at your wedding?
Bunga rampai ditabur2...
20. Do you want a solemn ceremony or a light one?
X paham soalan
21. What age do you want to get married?
Nape ko tye balik soalan ni???
22. Describe your ideal husband/wife
Please refer to Question no 5
23. Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
Pakai tangan sudah... watpe pakai sudu???
24. champagne or red wine?
Haram la bodoh!!!
25. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
lepas kawen
26. money or household item?
Ha???
27. Who will pay for the bills?
Lumrah la laki kene tanggung keluarga...
28. Are you ready for married life?
Refer to question no 5
29. Do u think you will still be a virgin until u get married?
Tah pape soalan ni. Dah kawen bleh virgin lg ke???
30. Will u always be true to your wife/husband
Layaknya seorang pria kucuba untuk setia
31. How many kids do u like?
Sikit2 sudah... 3 kot
32. A new house for a newly wed or an old one?
Nak rumah baru!!!!
33. Will u celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?
Aku x paham soalan ni
34. What kind of cuisine would u like for ur wedding?
Rewang mesti la masak masakan melayu.
35. Will u record ur honeymoon in a cd or dvd?
Perlu ke??? Hahaha.... dvd la.
36. Whose wedding plans would you like to know next??? Choose 5 person....
Sape ek???
-Haji Shazrizil
-Bona Hafifi
-Bob Effendy
(3 teratas ni budak SDAR. Bwh ni member KMPh aku)
-Marzuki ( kawan kuliahku...)
-Ku Azila ( member kelasku...)
~jodoh pertemuan ALLAH tentukan~

Camne hidup???

Sume keje kene cepat. Kalau lambat terima la akibatnye.

Smalam aku nak pinjam buku untuk sem baru ni. Pegi je lib sume da abes. Tensen aku. Nak download nota plak. Penuh plak Cyberremaja. Lagi tensen. Nak print nota. Pun ramai. Esoknye kene print. Bertambah2 tensen.

Dugaan sem baru ke???

~sabar itu separuh daripada iman~

Friday, November 7, 2008

Sem 2 Bermula!!!

Bangun pagi pada pukul 6. Nak balik dah. Esok ade MUET test. Sangat penat dalam bus tadi. Sampai je kolej aku pergi InfoCentre nak tengok jadual baru. Hahaha... pdn muke budak Hayat ngn akaun. Kene amek dinamika ngn agama. Jadual aku agak x padat nak banding ngan sem 1. Hari Isnin ngan Selasa stat pukul 9 pagi. Means, aku sambung tdo pas Subuh. Hehehe...

Thursday, November 6, 2008

Hebat...

Baru lepas tengok drama live depan mate aku

Mamat celake (aku knal die) pukul adik die. Pompuan.

DIULANGI, PEREMPUAN!!!!!

DAYUS pukul pompuan ni. BODOH. Dah la pegi sekolah jadi bodoh. Perangai pun bodoh. Aku harap dia dapat balasan ALLAH nanti.

~x berani nak campur hal orang lain. Baik kesahkan hal sendiri...~

Tebal dan Cantik



Sejak bila aku minat cter ni aku pun tak tau. Hahaha... Tapi agak layan. Kalau x silap ade kat channel STAR WORLD. Tapi aritu baru tau ade tayang kat TV2. Tak jadi aku nak tido. hehehe... Layan lagu opening citer ni. Pelakon pun cantik n ensem.

~x de ape nk dibualkan. Esok ade la kot. Nge...~

Monday, November 3, 2008

Teringat Ku Teringat...

Aritu, ade kenduri depan umah aku. Aku kat umah studi. Malas nk pegi. Hehehe... Balik je mak aku citer...

Mak: Kenal anak Sudin??
Aku: Kenal. Firdaus. Napenye???
Mak: Die dtg td. Tye mak "Iqbal ade kat rumah??"
Aku: Ingat lagi die kat kebal..
Mak: Die ckp "Iqbal dah sombong ye. X kenal sye dah..."

Hahaha... Sori la kawan. Aku ingat lg kat ko. Bukan tak menegur maknenye aku sombong. Ko kene pikir cmne idup aku dulu tyme skola rendah...

Dah la sume bdk laki jahat ngan aku. Aku kenal lagi diorang. Hamzani, Isa, n geng2 diorang. Sampai sekarang aku x paham nape la jahat sgt diorang ngan aku. Teringat lagi tyme skola agama. Hamzani punye cerita. Dalam kelas, aku duduk tepi tingkap. Pantang lalu tepi kelas aku, die ketuk kepale aku. sekuat hati plak tu. Celake.

Cerita si Isa. Die byk kwn n cekgu sgt syg kat die. Sume berkaitan sukan, mesti die yg cikgu pilih. Dari olahraga, hoki, bola sepak, sume die bolot la. Aku mendak sukan. N myb sbab 2 la die rmi kwn n agak berpengaruh. Selalu memperbodoh2kan aku even aku antara orang yg pandai kat skola n aku plak ketua pengawas kat skola. Selalu ejek aku. Geramnye...

Biar lah. Tu cerita zaman dulu2. diorang pun aku dengar cerite tah jadi ape entah. Rokok tersepit je kat jari. Isa 2 aku dengar SPM die x de A langsung. X mau gelakkan die. Riak namenye. Mungkin balasan Tuhan agaknye. Tapi 1 bende yang aku sure, kalau la ditakdirkan aku kene tendang matrix nanti, (mintak2 la x...) mesti diorang gelakkan aku.

Jangan mimpi nak gelakkan aku. Aku akan bertahan.

Saturday, November 1, 2008

Cter Best...

Wa.... Lame aku x update blog aku. Bak kate Achan, dah berkulat blog aku. Wahahaha.... bukan ape, aku baru abes final exam. Smlm killer paper. Pyhsics. Alamak... mati gue...

Sepanjang aku x update blog aku ni, mcm2 perkara berlaku. Huhuhu... kalau bleh online slalu, memang penuh aku nyer blog ni. Meh la aku stori de mori ape yg blaku sepanjang beberape hari aku x update blog aku

Hari raya

Sambut hari raya memang bez. Tambah2 lagi ngn kengkawan n keluarga. N aku sambut hari raya kat KMPh aritu. Meriah gler. Kat SDAR x meriah gini. Myb sbab sume laki (kt cni ade pompuan. Nge~~~) n ade pengetua yg..... malas nk tmbh dose.Pape pn, seronok sgt. Sume hensem n jelite. Sambutnye mcm ni. Setiap klas praktikum diberikn tempat untuk dihias. Ala2 open house la. Tapi menghiasnye pagi sblm sambutan 2. Lpas kuliah, str8 pegi tempat klas aku. Hias je la pakai bnde2 yg bleh digune. smpi x igt nk jumaat. Tp aku pg la. Petang 2 baru acara kemuncak. x byk nk cerite. Tgk je la gmbr kt bwh ni.




Gaduh


Bkn kt kolej!! Nti aku kene buang kolej. Gaduh ni kt sms je. Yang dah tau cter ni sure dah paham ape yg berlaku. Agu gado ngan member plkn aku sebab POMPUAN. Bkn aku berebut pompuan. Ntah. Complicated sgt. Cmni cternye. Aku knal ngn awek die juz nk kawan. die panas sbab x bagitau kt die nape aku kwn awek die. Celake nyer laki. Itu pn nk wat gado ke??? Aku amek jln mudah. Berdamai la. Igtkn da abes 0-0 dah. Blum lg. Lpas aku msuk KMPh ni, aku msg ngn awek die, aku tye die nape mamat ni tamau jwb msg aku. Die ckp ade sbab tersendiri n rahsie mereke berdue. KIMAK LA KORANG!!!!! Kalau nk tau, pompuan ni la yg buat persahabatan aku rosak. Tah ape yg die hasutnye. Lame aku pendam. N aritu aku cari gado. Aku msg kt fs n aku luahkan segale yg aku pendam. Tak tau plak pompuan tu yg bace. Diorang share password fs. OMG, SO LOVELY.... LANCAU LO!!!!! Bagus die bace. Pastu miss call aku 3 kali. Malas nk layan. Then, msg dtg. Tye aku kenal die ke x. memang aku kenal la. Org yg byk bwat sial ngn aku. Then, ckp aku pasti dpt balasan Allah. Konon die teraniaya. Sape yg teraniaye?? BODOH X SKOLA PUNYE MINAH. Bajet baik padahal maksiat go on je ngn kwn aku ni. Blum abes lagi. Ptg 2, aku baru je nak takbir maghrib, msg masuk. Kwn aku plak yg msg. Nk protect awek die la tu. Aku da ready ngn carut maki die. Tapi ayat... punye la malaikat. Nyampah. Mamat sial ni memang bajet alim tyme 2. Abes tertunde maghrib aku. Puas marah2 die, then seminggu pas 2 aku wat keputusan, aku putus sahabat ngn die. Serius aku x bleh kwn ngn manusia yg pentingkn pompuan lebih dri kwn. Mcm kene makan nasi kangkang je. Ape pompuan tu ckp, patuh. MCM ANJING. Elok sgt la tu.

(sori ayat agak biadap sket tp itu yg lyk untuk mamat sorang ni n pompoan 2)

MUET Speaking Test

Hari yang agak menggentarkan. MUET is coming!!!! Aku dpt sesi pagi second day. Takut dpt tajuk yg susah. x bercakap aku kang. N grup aku, aku sorang je laki. Hehehe.... seronok la. Aku knal diorang n diorang ni aktif dlm kelas. Baru idup grup aku. Sehari sblm 2, buat revision sket. Praktis ape yang patot n perbaiki kelemahan diri. Esknye, tgu kt bilik menunggu. Borak2 sket. Release tension. Then, its our turn. Aku ialah candidate B. Dpt tajuk, HOW TO IMPROVE THE ENGLISH STANDARD IN OUR COUNTRY. Tajuk yg kami buat revision smlm. N subtopic aku ialah employing native english people to be our english teacher. Sedap la bercakap pasal bende ni. Conversation pun memang bez sgt sbab masing2 memberikan idea yg bernas. Support n argue je. Alhamdulillah. Mybe target aku MUET ni Band 4 ke atas. Amin...


My Girl


Baru pas abes tgk cter ni. Thanks Pak din sbab kasi vcd ni kt aku. Lawak n klakar n sdey. Aku suke kat Yoo Rin ni. Comel!!!!! Malas nk cter panjang. Mst ade yg dah tgk cter ni. Gong Chan n Jeong Woo merebut cinta si penipu Yoo Rin. Bukan Yoo Rin ni jahat main2kan perasaan laki. Die menipu sbab nak idup. hehehe... paper pn, aku suke endingnye. N mengejutkn, tetibe plak ade cameo. Datang plak Myong Rong ngn Chun Hyang dri cter Sassy Girl - Chun Hyang. Ade kaitan ke??? Kene beli set dvd cter 2.
Addicted 2 korean movie...

Opsss... jap lagi nak berangkat balik umah. Aku dah abes sem 1. Cuti la. Tapi jumaat ni kene balik sbab esknye ade Muet lagi. Aku harap dpt pointer bagus. x la aku kene tendang nti.
G2g. BYE!!!

Degup Jantung

Related Posts with Thumbnails

Pengunjungku Dari Luar Negara

free counters
Web Analytics